Scouts jongens

Welkom in een wereld vol avontuur!

Wil je erop uit, de wereld verkennen, op eigen benen staan en je eigen mening ontwikkelen? Dan ben je bij de Scouts Jongens op de juiste plaats. Bij de Scouts wordt actie van je verwacht.

Omdat iedereen z’n eigen talenten heeft, leer je in de patrouille van elkaar (patrouille is je eigen ploeg). Je moet natuurlijk ook rekening met de anderen houden. Maar je zult merken dat de anderen ook rekening met jou houden. Ze hebben iets voor je over. Dat komt omdat je iets moet beloven als je scout wilt worden. De laatste woorden van die belofte zijn het aller belangrijkste, namelijk:

Jullie kunnen op mij rekenen!

Een Scout kan niet zonder de natuur. Je bent vaak buiten bezig. Er is geen beter leven dan buitenleven. Dat geldt voor alle scouts. En dus ben je zuinig op de natuur. Dat is ook iets wat je belooft als je bij de Scouts komt.

Wat kun jij van de Scouts verwachten?
Een Scout ontwikkelt zijn eigen talenten. Er is ruimte voor iedereen. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Bruggen bouwen van hout en touw, pannenkoeken bakken op een vuurtje, trektochten, spel en sport, kamperen onder een zeiltje, zeefdrukken, geheimschriften, houtsnijden, vliegers maken, zingen, kaart en kompas, een dropping of Hiken in de bergen, vlotten bouwen… je kunt het zo gek niet bedenken. Actief, enthousiast en avontuurlijk bezig zijn staat bij de verkenners centraal. De omgeving van ons clubgebouw is hiervoor dan ook heel geschikt.

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Je kampeert met je eigen patrouille in een tent. Je bouwt je eigen keuken en je kookt je eigen potje. Je gaat op pad met kaart en kompas. En je weet niet waar de tocht eindigt. Tijdens het kamp kun je dikke vrienden worden. En je hebt gegarandeerd een hoop lol!

Elk jaar zijn er ook nog een aantal grotere activiteiten. Zo ga je in het voorjaar bijvoorbeeld een weekend hiken. Je loopt dan een tocht met je bagage in de rugzak en slaapt onderweg ergens onder een zeil!

Bij de Scouts moet je ook verder kijken dan je neus lang is. Je eigen mening ontwikkelen. En om een mening te kunnen hebben, moet je dingen weten. Scouts zijn daarom nieuwsgierig naar hun omgeving. Ze willen van alles leren. Bijvoorbeeld over de natuur, de samenleving of een andere cultuur. Daarbij krijg je hulp van de leiding. Of misschien helpt de leiding je wel je eigen programma te verzinnen of een activiteit te organiseren.

Ben je nieuwsgierig geworden, kom op zaterdag dan eens vrijblijvend langs. Maar laat wel even weten dat je komt, want we zijn niet altijd bij ons clubgebouw! Dit kan via het hoofdstukje contact op deze site.

Leeftijd

Jongens van 11 tot 15 jaar

Wanneer?

Elke zaterdagochtend van 09:30 tot 12:00 uur of van 9.30 tot 15.00

Programma

Hier vind je ons programma voor de komende periode.

Leiding

Thierry de Heer (Teamleider / Hopman)

Tom Hoeks  

Frank Luijkx 

Jorinda Aardoom - de Heer

Sanne Verbist 

Jesse Hunting

Wanneer?

Elke zaterdag van 09.30 tot 12.00

Leeftijd?

Van 11 tot 15 jaar

Programma